Neuroterápia és biofeedback...a modern agykontroll Békéscsabán.

Blue Orange Black

Bejelentkezés, további info:
(+36)(30) 60-58-58-9
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Neuroterápia:

Gyógyszermentes komplementer eszközök a rugalmas agyműködés segítéséhez.

Hit(vallás)

Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres Sándor)

Attitűd

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad." (Hippocrates)

Beköszöntő

Kedves Látogató!

balanced-stoneBékéscsabai Életmód Műhelyünk neuroterápia-biofeedback weboldalain kalandozik. Stressz-betegségek, pszichés problémák, civilizációs ártalmak sorában kínálunk enyhülést.

Ha új csodaszert keres régi problémájára - nyugodtan lépjen tovább, nem segíthetünk.

 • Ha csalódott a gyógyszerekben,
 • ha hajlandó szembenézni önmagával és tanulni a hibáiból,
 • ha hajlandó korrigálni önpusztító viselkedését,
 • ha saját kezébe veszi a betegség és gyógyulás felelősségét,

akkor megérett a változásra, és segíteni tudjuk a fejlődését. Eszközeink a modern ideg-élettani ismeretek és a pszichológia legkorszerűbb ötvözetét kínálják azért, hogy Ön tanulása során meghaladja saját problémáit.

Nem áll módunkban kilós egységáron egészséget kínálni, - de hatékony eszköztárat nyújthatunk gyógyulásához.

Talán zavarba ejti az oldalainkon tárgyalt betegségek széles spektruma pszichés problémáktól magas vérnyomásig, elhízástól refluxig. Egy újabb gyanús csodagyógymód beharangozójába botlott? A válasz: határozott nem! Nem árulunk csodaszert, és régóta dédelgetett betegségére sem ígérhetünk könnyed, gyors gyógyulást. Betegségeink változatossága mögött azonban hasonló élettani és lélektani alapminta húzódik, ezért nem meglepő, hogy hasonló technikákkal segíthetünk számos betegségben. Amikor Selye János a 30-as években felvázolta stressz-elméletét, a hozzáértők legnagyobb döbbenetét az váltotta ki, hogyan reagálhatunk olyannyira hasonló módon megannyi különböző környezeti ártalomra. A tartós stressz romboló hatásairól azóta sok részlet kiderült, de az alapvetés nem változott: a külvilág ezernyi kihívására néhány sablonos élettani mintaválaszt adunk - tudattalanul.

treeHa kellő mélységig leásunk a testi-lelki tünetek alá, akkor rátalálunk a betegségek mögött húzódó közös mintákra, miként a fa leveleit aláfelé követve mindig egy közös törzsig juthatunk le. Ha a falevél bajával kívánunk foglalkozni, akkor ezt az utat kell követnünk a fatörzs felé, majd innen indulva tudjuk újraépíteni azokat a kapcsolatokat, melyek a falevél egészséges nedvkeringését biztosítják.

A biofeedback technikák segítő lépéseket jelentenek egy önismereti úton, mely a fatörzs felé vezet. Önmagukban nem jelentenek gyógyulást, de hatékony eszközt adnak a mélybe merüléshez, elme és test együttműködésének megértéséhez, ahonnan bármiféle pszichoterápia, gyógyító újraépítkezés megindulhat. Hajlandó bejárni e mélységeket? Akkor szeretettel várjuk megkeresését.

Ha áttekintené mivel is foglalkozunk pontosabban, lépjen a neurofeedback vagy a biofeedback bemutatásához!

Mi a neuroterápia?

Mi a neuroterápia?

Rövid bemutató videó a neuroterápia lényegéről.

Tovább

Neuroterápia: az agy egészségre hangolása.

Neuroterápia: az agy egészségre hangolása.

A neuroterápia: a problémás agyműködést célirányosan befolyásoló gyógyszermentes, komplementer (kiegészítő) gyógymódok gyűjteménye.  Agyunk rezgéseiben tükröződik minden gondolat, érzés, és viselkedés. Egészséges, és betegítő tudatállapotaink azonban más rezgésekkel mutatkoznak. A neuroterápia korszerű eszközei láthatóvá teszik a különbséget, és segítenek az egészség felé mutató tudatállapotok begyakorlásában.

Tovább

Beköszöntő

Beköszöntő

Kedves Látogató! Békéscsabai Életmód Műhelyünk neuroterápia-biofeedback weboldalain kalandozik. Stressz-betegségek, pszichés problémák, civilizációs ártalmak sorában kínálunk enyhülést. Ha új csodaszert keres régi problémájára - nyugodtan lépjen tovább, nem segíthetünk. Ha csalódott a gyógyszerekben, ha hajlandó szembenézni önmagával és tanulni a hibáiból, ha hajlandó korrigálni önpusztító viselkedését, ha saját kezébe veszi a betegség és gyógyulás felelősségét, akkor megérett a változásra, és segíteni tudjuk a fejlődését. Eszközeink a modern ideg-élettani ismeretek és a pszichológia legkorszerűbb ötvözetét kínálják azért, hogy Ön tanulása során meghaladja saját problémáit. Nem áll módunkban kilós egységáron egészséget kínálni, - de hatékony eszköztárat nyújthatunk gyógyulásához.

Tovább

Neurofeedback: az agykontroll új generációja.

Neurofeedback: az agykontroll új generációja.

Agyunk elektromos mintázata (EEG) testi-szellemi egészségünket tükrözi. A stressz mögött lapuló szorongás, a hiperaktivitás, depresszió, epilepszia és még számos betegség jellegzetes EEG eltéréseket okoz. A tünet mögött lapuló kóros EEG jelek korrigálhatók, ha folyamatosan visszajelzést kapunk arról, hogy éppen mi zajlik a fejünkben. A neurofeedback során gyógyszerek nélkül, egy tanulásos folyamattal serkentjük, jutalmazzuk a "normális" agytevékenységet. (Lásd: a nagyítható ábrát.) Amint az idegrendszer működése változik, javulnak a panaszok és helyreáll az egészség.

Tovább

Biofeedback: a tudatos testkontroll.

Biofeedback: a tudatos testkontroll.

Testünk nagyrészt automatikus üzemmódban válaszol a környezet kihívásaira. Krónikus betegségeink tekintélyes részében felismerhetők e tudattalan folyamatok, melyek valaha segítőink voltak, mára azonban alkalmatlan módon ellenünk dolgoznak, és az évek során aláássák egészségünket. Az automatikus testi működések felismerését, kontrollját segíti a biofeedback tudománya. Képes lenne Ön lelassítani a szívverését? Képes felmelegíteni elkékült ujjait? Meg tudná állítani hónaljának kellemetlen izzadását? Képes uralni fejfájását? Természetesen. Kis gyakorlással mindenki képes. Megmutatjuk, hogyan.

Tovább

A stressz: a néma gyilkos.

A stressz: a néma gyilkos.

Mindenki tudja, mi a stressz. Itt azt is megtudhatja, mit lehet azért, hogy ne legyen a gyilkosa. A stressz-kezelő tréning kulcsszerepet játszhat a szív- érrendszeri betegségek,a magas vérnyomás vagy éppen a stroke megelőzésében. A szorongás, depresszió, krónikus fájdalmak, migrén vagy éppen az irritábilis bélbetegség hatékony kezelése elképzelhetetlen a stressz kontrollja nélkül. A néma gyilkos lefegyverezhető.

Tovább

Fókuszban:

 • Éber figyelem meditációval az agy átépül.

  brain-mindfulnessA mindfulness a szó szoros értelmében átrajzolja a gyakorló agyát. A közlemény fordításáért köszönet illeti Kámán Évát, a figyelemre méltó figyelemkontroll oldal szerkesztőjét.

 • Figyelemhiány-hiperaktivitás zavar.

  adhdA "neveletlen" gyermek bélyege? A pedagógus alkalmatlanságát jelző álprobléma? A gyógyszerlobbi által préselt mesterkélt diagnózis? A tv, monitor előtt felnövekvő generáció kulturális hozománya? Esetleg a kreatív agyműködés egyik jele? Létezik egyáltalán ilyen betegség? S ha valós problémáról van szó, akkor: hogyan viszonyuljunk hozzá?

  A provokatív kérdésekre itt találhat válaszokat.

 • Stressz-kezelés távirányítással.

  home trainingNeuroterápiás Centrumunk az otthoni stressz-kontroll elsajátítására és begyakorlására is lehetőséget biztosít. A hozott probléma, a kórtörténet és a stressz-faktor felmérés alapján igény esetén olyan terápiás tervet készítünk, melynek gerincét az otthoni gyakorlás képezi.

 • Tudtad?

  brain-energy-consumptionAz agy testünknek nem több, mint 2%-át teszi, de az energia (keringő vércukor) 60%-át elfogyasztja. Az extrém mértékű energiafelhasználást természetesen nem mindegy, hogy mire fordítja. Itt jön képbe a neuroterápia, mely képes optimalizálni az agyműködést. Ennek egészségre gyakorolt hatását jól aláhúzza az aránytalanul nagy anyagcsere, melyet az agy bonyolít az egész test érdekében.