Neuroterápia és biofeedback...a modern agykontroll Békéscsabán.

Blue Orange Black

Bejelentkezés, további info:
(+36)(30) 60-58-58-9
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Neuroterápia:

Gyógyszermentes komplementer eszközök a rugalmas agyműködés segítéséhez.

Hit(vallás)

Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres Sándor)

Attitűd

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad." (Hippocrates)

Tanulási zavarok

learning2

Az iskolában rosszul teljesítő gyermeket minden színen kudarc éri. Sajátosan működő agyát könnyebb az elvárásokhoz formálni, mint átalakítani a merev oktatást.

Einstein, Mozart, van Gogh, Da Vinci egyformán küzdöttek egyfajta tanulási zavarral: diszlexiásak voltak. Határtalan kreativitásukat ma is irigyeljük, iskoláinkban azonban megbuktak volna. A "tanulási zavar" címke tehát nem a gyermek, hanem sokkal inkább a rugalmatlan pedagógia kudarca, mely képtelen kihasználni a másként működő gyermekben rejlő lehetőséget.

Diszlexia? Diszgráfia? Diszkalkulia?

Az olvasás, írás, számolás nehézségével küzdő gyermekek agya másként működik, mint legtöbb társáé. Valószínűleg ebben rejlik nem ritkán tapasztalható kiemelkedő kreativitása. A tanulási zavarokkal küzdő gyermek nem feltétlenül rosszabb képességű társainál, csak másféle oktatásra lenne szüksége. Mivel az intézményi rend átalakítása csaknem reménytelen, sokkal ígéretesebb a gyermek agyának alkalmazkodó képességét úgy kihasználni, hogy a kötött elvárásokat is hozni tudja, de a kreativitásáról se mondjunk le. A neuroterápia e cél szem előtt tartásával formálja a gyermek agyát.

Tovább a részletekhez.

Mi a neuroterápia?

Mi a neuroterápia?

Rövid bemutató videó a neuroterápia lényegéről.

Tovább

Neuroterápia: az agy egészségre hangolása.

Neuroterápia: az agy egészségre hangolása.

A neuroterápia: a problémás agyműködést célirányosan befolyásoló gyógyszermentes, komplementer (kiegészítő) gyógymódok gyűjteménye.  Agyunk rezgéseiben tükröződik minden gondolat, érzés, és viselkedés. Egészséges, és betegítő tudatállapotaink azonban más rezgésekkel mutatkoznak. A neuroterápia korszerű eszközei láthatóvá teszik a különbséget, és segítenek az egészség felé mutató tudatállapotok begyakorlásában.

Tovább

Beköszöntő

Beköszöntő

Kedves Látogató! Békéscsabai Életmód Műhelyünk neuroterápia-biofeedback weboldalain kalandozik. Stressz-betegségek, pszichés problémák, civilizációs ártalmak sorában kínálunk enyhülést. Ha új csodaszert keres régi problémájára - nyugodtan lépjen tovább, nem segíthetünk. Ha csalódott a gyógyszerekben, ha hajlandó szembenézni önmagával és tanulni a hibáiból, ha hajlandó korrigálni önpusztító viselkedését, ha saját kezébe veszi a betegség és gyógyulás felelősségét, akkor megérett a változásra, és segíteni tudjuk a fejlődését. Eszközeink a modern ideg-élettani ismeretek és a pszichológia legkorszerűbb ötvözetét kínálják azért, hogy Ön tanulása során meghaladja saját problémáit. Nem áll módunkban kilós egységáron egészséget kínálni, - de hatékony eszköztárat nyújthatunk gyógyulásához.

Tovább

Neurofeedback: az agykontroll új generációja.

Neurofeedback: az agykontroll új generációja.

Agyunk elektromos mintázata (EEG) testi-szellemi egészségünket tükrözi. A stressz mögött lapuló szorongás, a hiperaktivitás, depresszió, epilepszia és még számos betegség jellegzetes EEG eltéréseket okoz. A tünet mögött lapuló kóros EEG jelek korrigálhatók, ha folyamatosan visszajelzést kapunk arról, hogy éppen mi zajlik a fejünkben. A neurofeedback során gyógyszerek nélkül, egy tanulásos folyamattal serkentjük, jutalmazzuk a "normális" agytevékenységet. (Lásd: a nagyítható ábrát.) Amint az idegrendszer működése változik, javulnak a panaszok és helyreáll az egészség.

Tovább

Biofeedback: a tudatos testkontroll.

Biofeedback: a tudatos testkontroll.

Testünk nagyrészt automatikus üzemmódban válaszol a környezet kihívásaira. Krónikus betegségeink tekintélyes részében felismerhetők e tudattalan folyamatok, melyek valaha segítőink voltak, mára azonban alkalmatlan módon ellenünk dolgoznak, és az évek során aláássák egészségünket. Az automatikus testi működések felismerését, kontrollját segíti a biofeedback tudománya. Képes lenne Ön lelassítani a szívverését? Képes felmelegíteni elkékült ujjait? Meg tudná állítani hónaljának kellemetlen izzadását? Képes uralni fejfájását? Természetesen. Kis gyakorlással mindenki képes. Megmutatjuk, hogyan.

Tovább

A stressz: a néma gyilkos.

A stressz: a néma gyilkos.

Mindenki tudja, mi a stressz. Itt azt is megtudhatja, mit lehet azért, hogy ne legyen a gyilkosa. A stressz-kezelő tréning kulcsszerepet játszhat a szív- érrendszeri betegségek,a magas vérnyomás vagy éppen a stroke megelőzésében. A szorongás, depresszió, krónikus fájdalmak, migrén vagy éppen az irritábilis bélbetegség hatékony kezelése elképzelhetetlen a stressz kontrollja nélkül. A néma gyilkos lefegyverezhető.

Tovább

Fókuszban:

 • Éber figyelem meditációval az agy átépül.

  brain-mindfulnessA mindfulness a szó szoros értelmében átrajzolja a gyakorló agyát. A közlemény fordításáért köszönet illeti Kámán Évát, a figyelemre méltó figyelemkontroll oldal szerkesztőjét.

 • Figyelemhiány-hiperaktivitás zavar.

  adhdA "neveletlen" gyermek bélyege? A pedagógus alkalmatlanságát jelző álprobléma? A gyógyszerlobbi által préselt mesterkélt diagnózis? A tv, monitor előtt felnövekvő generáció kulturális hozománya? Esetleg a kreatív agyműködés egyik jele? Létezik egyáltalán ilyen betegség? S ha valós problémáról van szó, akkor: hogyan viszonyuljunk hozzá?

  A provokatív kérdésekre itt találhat válaszokat.

 • Stressz-kezelés távirányítással.

  home trainingNeuroterápiás Centrumunk az otthoni stressz-kontroll elsajátítására és begyakorlására is lehetőséget biztosít. A hozott probléma, a kórtörténet és a stressz-faktor felmérés alapján igény esetén olyan terápiás tervet készítünk, melynek gerincét az otthoni gyakorlás képezi.

 • Tudtad?

  brain-energy-consumptionAz agy testünknek nem több, mint 2%-át teszi, de az energia (keringő vércukor) 60%-át elfogyasztja. Az extrém mértékű energiafelhasználást természetesen nem mindegy, hogy mire fordítja. Itt jön képbe a neuroterápia, mely képes optimalizálni az agyműködést. Ennek egészségre gyakorolt hatását jól aláhúzza az aránytalanul nagy anyagcsere, melyet az agy bonyolít az egész test érdekében.