Neuroterápia és biofeedback...a modern agykontroll Békéscsabán.

Blue Orange Black

Bejelentkezés, további info:
(+36)(30) 60-58-58-9
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Neuroterápia:

Gyógyszermentes komplementer eszközök a rugalmas agyműködés segítéséhez.

Hit(vallás)

Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra. (Weöres Sándor)

Attitűd

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad." (Hippocrates)

Autizmus

Lehet, hogy teljesen félre értjük az autizmust?  A terápiás próbálkozások elllentmondásos tömege ezt sejteti.

Az autisztikus spektrumba tartozó betegségek hatékony kezelése a mai napig megoldatlan. A gyógypedagógiai fejlesztés teljesen elakadhat, ha fő célja az autista beteg illesztése a társadalmi elvárásokhoz. Új lendületet adhat a fejlesztésnek, ha egy személyre szabott detektív munkává válik, ahol a fő célkitűzés: s beteg jól elrejtett erősségeinek felfedezése és megerősítése.

A neurofeedback nem csodaszer, azonban meglepő hatékonysággal segítheti ezt a kutatást.

Tovább a részletekhez.

Mi a neuroterápia?

Mi a neuroterápia?

Rövid bemutató videó a neuroterápia lényegéről.

Tovább

Neuroterápia: az agy egészségre hangolása.

Neuroterápia: az agy egészségre hangolása.

A neuroterápia: a problémás agyműködést célirányosan befolyásoló gyógyszermentes, komplementer (kiegészítő) gyógymódok gyűjteménye.  Agyunk rezgéseiben tükröződik minden gondolat, érzés, és viselkedés. Egészséges, és betegítő tudatállapotaink azonban más rezgésekkel mutatkoznak. A neuroterápia korszerű eszközei láthatóvá teszik a különbséget, és segítenek az egészség felé mutató tudatállapotok begyakorlásában.

Tovább

Beköszöntő

Beköszöntő

Kedves Látogató! Békéscsabai Életmód Műhelyünk neuroterápia-biofeedback weboldalain kalandozik. Stressz-betegségek, pszichés problémák, civilizációs ártalmak sorában kínálunk enyhülést. Ha új csodaszert keres régi problémájára - nyugodtan lépjen tovább, nem segíthetünk. Ha csalódott a gyógyszerekben, ha hajlandó szembenézni önmagával és tanulni a hibáiból, ha hajlandó korrigálni önpusztító viselkedését, ha saját kezébe veszi a betegség és gyógyulás felelősségét, akkor megérett a változásra, és segíteni tudjuk a fejlődését. Eszközeink a modern ideg-élettani ismeretek és a pszichológia legkorszerűbb ötvözetét kínálják azért, hogy Ön tanulása során meghaladja saját problémáit. Nem áll módunkban kilós egységáron egészséget kínálni, - de hatékony eszköztárat nyújthatunk gyógyulásához.

Tovább

Neurofeedback: az agykontroll új generációja.

Neurofeedback: az agykontroll új generációja.

Agyunk elektromos mintázata (EEG) testi-szellemi egészségünket tükrözi. A stressz mögött lapuló szorongás, a hiperaktivitás, depresszió, epilepszia és még számos betegség jellegzetes EEG eltéréseket okoz. A tünet mögött lapuló kóros EEG jelek korrigálhatók, ha folyamatosan visszajelzést kapunk arról, hogy éppen mi zajlik a fejünkben. A neurofeedback során gyógyszerek nélkül, egy tanulásos folyamattal serkentjük, jutalmazzuk a "normális" agytevékenységet. (Lásd: a nagyítható ábrát.) Amint az idegrendszer működése változik, javulnak a panaszok és helyreáll az egészség.

Tovább

Biofeedback: a tudatos testkontroll.

Biofeedback: a tudatos testkontroll.

Testünk nagyrészt automatikus üzemmódban válaszol a környezet kihívásaira. Krónikus betegségeink tekintélyes részében felismerhetők e tudattalan folyamatok, melyek valaha segítőink voltak, mára azonban alkalmatlan módon ellenünk dolgoznak, és az évek során aláássák egészségünket. Az automatikus testi működések felismerését, kontrollját segíti a biofeedback tudománya. Képes lenne Ön lelassítani a szívverését? Képes felmelegíteni elkékült ujjait? Meg tudná állítani hónaljának kellemetlen izzadását? Képes uralni fejfájását? Természetesen. Kis gyakorlással mindenki képes. Megmutatjuk, hogyan.

Tovább

A stressz: a néma gyilkos.

A stressz: a néma gyilkos.

Mindenki tudja, mi a stressz. Itt azt is megtudhatja, mit lehet azért, hogy ne legyen a gyilkosa. A stressz-kezelő tréning kulcsszerepet játszhat a szív- érrendszeri betegségek,a magas vérnyomás vagy éppen a stroke megelőzésében. A szorongás, depresszió, krónikus fájdalmak, migrén vagy éppen az irritábilis bélbetegség hatékony kezelése elképzelhetetlen a stressz kontrollja nélkül. A néma gyilkos lefegyverezhető.

Tovább

Fókuszban:

 • Éber figyelem meditációval az agy átépül.

  brain-mindfulnessA mindfulness a szó szoros értelmében átrajzolja a gyakorló agyát. A közlemény fordításáért köszönet illeti Kámán Évát, a figyelemre méltó figyelemkontroll oldal szerkesztőjét.

 • Figyelemhiány-hiperaktivitás zavar.

  adhdA "neveletlen" gyermek bélyege? A pedagógus alkalmatlanságát jelző álprobléma? A gyógyszerlobbi által préselt mesterkélt diagnózis? A tv, monitor előtt felnövekvő generáció kulturális hozománya? Esetleg a kreatív agyműködés egyik jele? Létezik egyáltalán ilyen betegség? S ha valós problémáról van szó, akkor: hogyan viszonyuljunk hozzá?

  A provokatív kérdésekre itt találhat válaszokat.

 • Stressz-kezelés távirányítással.

  home trainingNeuroterápiás Centrumunk az otthoni stressz-kontroll elsajátítására és begyakorlására is lehetőséget biztosít. A hozott probléma, a kórtörténet és a stressz-faktor felmérés alapján igény esetén olyan terápiás tervet készítünk, melynek gerincét az otthoni gyakorlás képezi.

 • Tudtad?

  brain-energy-consumptionAz agy testünknek nem több, mint 2%-át teszi, de az energia (keringő vércukor) 60%-át elfogyasztja. Az extrém mértékű energiafelhasználást természetesen nem mindegy, hogy mire fordítja. Itt jön képbe a neuroterápia, mely képes optimalizálni az agyműködést. Ennek egészségre gyakorolt hatását jól aláhúzza az aránytalanul nagy anyagcsere, melyet az agy bonyolít az egész test érdekében.