Neuroterápia és biofeedback...a modern agykontroll Békéscsabán.

Blue Orange Black

Bejelentkezés, további info:
(+36)(30) 60-58-58-9

Mi a figyelemhiány?

Mi a figyelemhiány?

"A figyelemhiány zavar nem abban áll, hogy nem tudod, mit tégy, hanem hogy nem teszed, amit tudsz." (Russell A. Barkley) Gyermeke képtelen megülni, folyton izeg-mozog. Figyelmetlen és szétszórt. Egyik témából a másikba csapong. Ritkán fejezi be amit elkezd, a leckét pedig mindenestül hajlamos elfelejteni. Gyakran elbambul, mintha ott sem lenne. Hamar dühbe gurul, akár tör-zúz, majd szégyelli magát, de hamarosan ismét elönti az indulat. Lehetetlen helyzetekben is képes végsőkig ellenkezni. Szeretne jobban viselkedni, de menet közben mindig történik valami. Sokkal több van benne, mint amit kihoz magából. Figyelemhiányos - hiperaktív lenne?

Tovább

A figyelemhiány okairól.

A figyelemhiány okairól.

A tünetcsoport magyarázatára számos elképzelés kering, melyekben sok igazság lapulhat. A baj akkor kezdődik, ha valaki csak a saját igazságát tekinti kizárólagosnak, és hiedelem-rendszerével megerőszakolja a valóságot. Érdemes ezért legalább futó pillantást vetni az eltérő véleményekre.

Tovább

Betegség egyáltalán a figyelemhiány?

Betegség egyáltalán a figyelemhiány?

A figyelemhiány-hiperaktivitás zavar okai között zavarba ejtő kuszaságot találunk a teljes tagadástól a genetikailag meghatározott sorscsapásig bezárólag. A problémát teljesen máskínt ítéli a gyermek, gyermekorvos, pszichológus, pszichiáter, ideggyógyász,  pedagógus, és nem utolsó sorban az aggódó szülő. Van azonban két főszereplő a drámában: a szülő és a gyermek - és mindennél fontosabbak az ő szempontjaik.

Tovább

A figyelemhiányos elme.

A figyelemhiányos elme.

"Az emberi agy egyik legbámulatosabb sajátossága a prefrontális kéreg roppant fejlettsége, mely a többi főemlősnél sokkal kevésbé kifejlett, a többi emlősnél pedig szinte alig észrevehető. Ez az agyunk azon része, mely nagyobbrészt a születésünk után fejlődik, és alakul ki." (Oliver Sacks)  Ha elfogadjuk, hogy a figyelemhiány nem betegség, de egy valós működési zavar, akkor kell lennie mögötte egy meghatározó agyműködési rendellenességnek. Az idegkutatás eredményei szerint pontosan ez a helyzet.

Tovább

Gyógyszeres kezelés, vagy neuroterápia?

Gyógyszeres kezelés, vagy neuroterápia?

Egyre részletesebb ismereteink vannak arról, hogyan működik a figyelemhiányos elme, a tünetek elnyomására mégis elsősorban kétes értékű gyógyszereket használnak. Az orvosi gyakorlat azért is megkérdőjelezhető, mert a diszfunkcionális agyműködés célzott tréninggel korrigáható, s ezzel szükségtelenné válnak a doppingszerek.

Tovább