Neuroterápia és biofeedback...a modern agykontroll Békéscsabán.

Blue Orange Black

Bejelentkezés, további info:
(+36)(30) 60-58-58-9
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Mennyibe fog ez nekem kerülni?

Az elme-test tréning új színekkel gazdagíthatja életét, és visszavezetheti egészségéhez. De mégis: mennyibe fog mindez kerülni?

A kérdésre nehéz kilós egységárat adni. A neuroterápia minden válfaja, nevével ellentétben sokkal inkább egy célirányos tanulási folyamat, mint gyógykezelés. A panaszoknak, betegségnek, a megfogalmazott célkitűzéseknek megfelelő egyénre szabott kezelési tervet készítünk, melyet egyénre adaptált ritmusban gyakorló jellegű "tanórák" követnek. A tantárgy: az egészség.

A fejlődés üteme függ a tréning során felmutatott aktivitástól, a "házi feladatok" szorgalmas teljesítésétől és nem utolsó sorban az egyéni teljesítőképességtől.

Mennyi gyakorlásra lesz szükség?

A személyes teljesítmény mellett a megfogalmazott célkitűzés és a befolyásolni kívánt állapot alapvetően befolyásolja a várható ráfordítást. Egy egyszerű fóbia tovatűnhet az első sikeres hipnoterápia alkalmával. Az évek óta kínzó szédülés vagy fülzúgás 2-3 neurofeedback tréning során elmúlhat. A stressz-kezelés alapjaihoz 3-4 szívkoherencia tréning elég lehet. A figyelemhiányos-hiperaktív gyermek magatartási problémáinak javulásához már néhány neurofeedback tréning hozzájárulhat, de a tartós eredményhez rendszerint legalább 20 ülés szükséges. Az autisztikus rendellenesség lassú, kitartó de folyamatos fejlesztést igényel, 30-40 neurofeedback tréning tud hatékonyan támogatni. Az előadóművész vagy atléta a csúcsteljesítmény tréning után bármikor ismétlő jellegű gyakorlásokat vehet igénybe egy komolyabb megmérettetés előtt. 

A neuroterápia folyamata, és tényleges költségei.

A neuroterápia egy első találkozásból áll, és azt követő, tervezett ülésekből. Az első találkozás 2-3 órát felemésztő munka, mely során áttekintjük a probléma történetét, a rendelkezésre álló orvosi dokumentációt, és kitűzzük az elérni kívánt, reális terápiás célt. Az agyról EEG-felmérés készül, melyet összevetünk a klinikai tünetekkel, és meghatározzuk a terápiás eszközöket. A tervezett tréning technikáit, és menetét ütemezzük, majd egy irányadó terápiás tervet készítünk. Az első felmérés során 15.000 Ft-ot számítunk fel. A terápiás tervnek megfelelően egy "csomag-árat" kalkulálunk, mely magában foglalja a rövidebb, rutin gyakorlások költségeit, és a haladást felmérő időszakos ellenőrzések időigényes találkozásait is. A rutin gyakorlások 30-45 percnél többet nem igényelnek, de időközönként hosszabb találkozást iktatunk be, ahol a felmérjük, és dokumentáljuk a haladást. A teljes terápiás csomag tervezésénél 5.000 Ft. irányadó óradíjjal számolunk.

A terápia személyre szabott, folyamata a visszajelzésekhez igazodik, az alkalmazott technikák között pedig nem ritkák az igényekhez illesztett változtatások.

Sok lenne az óradíj? Egy nívósabb nyelvóra, vagy stressz-oldó lávamasszázs árával vetekszik. Aki gyógymasszázzsal szeretne alkalmilag szabadulni aktuális feszültségétől, hetente otthagyja a neuroterápia költségét masszőrénél. (Azután persze a masszázs-stúdióból kilépve azonnal elkezdi visszagyűjteni feszültségét.) Tőlünk magát a stressz-kezelés technikáját viheti vissza az életébe.

Megéri akár komoly összeget áldozni efféle tréningre? Kinek tanulási nehézségekkel küzdő, évek óta bukdácsoló gyermeke megtáltosodik az iskolában, bizonyosan tudja a választ. Ki havonta tízezreket költ migrén-gyógyszerekre és a neuroterápia rohammentessé teszi: tudja a választ. A görcseitől megszabadult epilepsziás beteg, a hangulati válságából kilábaló depressziós, az évek óta kínzó fülzúgásától szabaduló: tudja a választ. Ki a napi stressz szorításából megszabadulva felszabadultan éli aktív életét: tudja a választ.

Az Ön válasza természetesen egyenlőre kérdéses, de számunkra nem kétséges. Az önismereti utazás paradoxona, hogy fiskális szempontból talán a legnagyobb öngól. Ugyanis a fejlődés legkomolyabb jele, ha a gyakorló a nehezen megszerzett tudását egyre inkább más érdekeire fordítja.