Neuroterápia és biofeedback...a modern agykontroll Békéscsabán.

Blue Orange Black

Bejelentkezés, további info:
(+36)(30) 60-58-58-9

Szív és lélek - szívkoherencia tréning otthon.

emwave2Egyik leghatékonyabb stressz-kezelő technikánk a szívkoherencia tréning. A gyorsan elsajátítható gyakorlat eredménye napokon belül érezhető, és rendkívül meggyőző. A megfelelő légzés másodperceken belül elősegíti a kontrollált, szabályos szívműködést, a szív pedig meghatározó ritmusgenerátorként  az egész test bioritmusát összehangolja. S mi más lenne az egészség, mint a teljes test harmonikus, koherens együttműködése?

A szívkoherencia gyógyító varázslata mögött lapuló élettan megértése nem könnyű. A gyógyító légzés azonban a tudományos háttér megértése nélkül is teszi a dolgát, oldja a stresszt, és megteremti a gyakorló mentális-pszichés-szomatikus harmóniáját.

A szívkoherencia tudományának legnagy múltú kutatója az amerikai Institute of Heartmath. Doc Childre nonprofit cége a 70-es évek óta kutatja a szívkoherencia élettani hatásait, és nem csekély szerepe van abban, hogy a szívkoherencia tréning ma az egyik legalaposabb tudományos evidenciával alátámasztott stressz-kezelő modalitás. A szívkoherencia  otthoni gyakorlására a Heartmath kifejezetten személyes felhasználásra fejlesztett termékét kínáljuk. (emWave-2 trainer)

A szívkoherencia tréning menete.

Ha a kezdeti neuroterápiás felmérés során a kliens problémájára alkalmasnak kínálkozik a szívkoherencia tréning, akkor 1-2 ülést szentelünk a technika bemutatásának, az alapvető ismeretek átadásának. A technikához szükséges rekeszi (abdominális) légzés begyakorlásához a Neuroterápiás Centrum eszköztára szükséges. Ezután megtanítjuk az emWave 2 trainer használatát, és otthoni gyakorlásra átadjuk. A kezelt stressz-problémának megfelelő ütemterv szerint ellenőrizzük a gyakorlás eredményét, hatásait. Végezetül a szükségletnek megfelelően egyénre szabottan módosítjuk a terápiás tervet.

emwave-in-handAz emWave trainer tenyérnyi méretű eszköz, mely tetszőleges napszakban és a legváltozatosabb körülmények között használható. A gyakorlások adatait a gép memóriája tárolja, így a következő terápiás ülésen ezek könnyedén áttekinthetők. Internet kapcsolattal még praktikusabb a használata, mert a gyakorlások eredménye a gyártó cég által gondozott internetes felületen (HeartCloud) on-line követhető, ami rendkívül látványosan mutatja a haladást. Az egyszerű kezelői felületen könnyedén nyomon követhető a haladás, de lehetőség nyílik látványos grafikus animációk segítségével is gyakorolni, ami kifejezetten élvezetessé teszi a szívkoherencia készséggé fejlesztését.

Szívkoherencia a személyes egészségen túl.

A szívkoherenciát pozitív életérzés, és örömteli emlékképek kísérik. Rendszeres gyakorlói a személyes egészség korlátain átlépve, egy nagyobb egység áldását élhetik meg. A színkoherenciát kísérő táguló tudatállapot együtt növekszik a szeretet érzésével, ami a személyes egészségtől a szeretett személyeken keresztül határokat nem ismerve terjed egyre nagyobb távolságra. A teret és időt átlépő expanzió élményéből született a Globális Koherencia Kezdeményezés (Global Coherence Initiative), melynek célja, hogy a lehető legtöbb ember együttesen megélje, és egymást erősítse a szeretet érzésében. Ennek érdekében egy közös internetes oldalon hangolják össze a szívkoherencia gyakorlását, hogy a koncentrált együttes erőfeszítés tovább hatványozza annak hatásait. Előre fixált időpontokban egyszerre léphetünk közös virtuális terekbe (Global Care Rooms), ahol együtt gyakorolhatunk. Különös, és felemelő érzés emberek tömegeivel együtt fókuszálni egy nemes cél érdekében, mely kiutat kíván mutatni pusztuló kultúránkból.