Neuroterápia és biofeedback...a modern agykontroll Békéscsabán.

Blue Orange Black

Bejelentkezés, további info:
(+36)(30) 60-58-58-9

Személyes bemutatkozás.

sajatfotoAz oldalak házigazdája, Szűcs Zoltán vagyok. Miután egy furcsa huszárvágás nyomán nem lettem állatorvos - szeretem magam emberorvosnak nevezni. Orvosi tevékenységemet (sebészet, proktológia, gasztroenterológia) a www.vastagbel.hu oldalakon taglalom. Itt arról beszélek, hogy mi dolgom az emberekkel általában, és honnan ered a neuroterápia gondolata.

15 éves orvosi gyakorlat során érett meg a bizonyosság: valami hiányzik. Gondos felkészülés, korszerű technika és optimális gyógyszerelés mellett sem az én kezemben van a beteg gyógyulásának kulcsa. Szerencsés esetben is csak egyetlen láncszemmel járulhatok a hozzám fordulók jóllétéhez. Korlátaim felismerése és saját életkríziseim vezetettek egy fokozatosan átalakuló betegség-szemléletig. Ha valóban segíteni kívánom a hozzám fordulókat, akkor ennek túl kell mutatnia az aranyér kezelésén, egy fájdalommentes vastagbéltükrözésen, esetleg egy technikailag korrekt végbélrák műtéten. A krónikus betegségek mögött krónikus stressz lapul, és valódi gyógyulás elképzelhetetlen addig, míg ennek okait nem térképezzük fel.

A hozzám fordulók többségét nem súlyos szervi betegség kínozza. Olyan panaszoktól szenvednek, amire nem képes gyógyírt kínálni az orvostudomány. Funkcionális beteg - mondja az orvos - de e semmitmondó diagnózisnál többet nyújtani képtelen. A gyógyulás kulcsa pedig mindannyiunkban ott lapul.

Gyarapodó élettani ismereteink egyre inkább alátámasztják a krónikus stressz szerepét civilizációs betegségeinkben. Gyakorlatilag mindannyiunkat érint a szívbetegség, diabetes vagy rák valamilyen formája. Hogyan lehet ezeket megelőzni, és hol végződik az orvos segítő szerepe mások komplex életmódjában? Bizonyosan segíthetnek Deepak Chopra könyvei, vagy a sok éves jóga gyakorlás. Azonban a magamfajta szkeptikusnak és a hozzám fordulóknak sem elég az egészséges élet ígérete. Bizonyíték kell, nem ígéret. Ezt a bizonyítékot nyújta a biofeedback, s annak speciális változata, a neuroterápia. Ezek tükröt tartanak elénk, megmutatják naponta ismételt működési hibáinkat, melyek az évek során beteggé tesznek. Technikáik támogatják az ultra-hatékony jóga gyakorlást, és egészséges agyműködéshez segítenek.

Segítő jellegű hivatásom, és személyes keresésem tehát a heroikus nagyműtétektől fokozatosan vezet a holisztikusabb betegségszemlélet, test-lélek gyógyászat, mind-body healing koncepciója felé. A biofeedback rendkívül hatékony, meggyőző technikái mellé gyakorlatomban természetesen és megállíthatatlanul sorakoznak fel az integratív pszichoterápia és hypnoterápia eszközei.

A neuroterápia ott kezdődik, ahol a www.vastagbel.hu oldal hatásköre véget ér. A beteg túlesett egy belszervi, proktológiai kivizsgáláson, ami nem igazolt komoly betegséget. Esetleg történt egy műtét, mely nem enyhítette a tüneteket. Akkor mi az oka a panaszoknak? Mi fáj? Idegi alapon beteg - mondja az orvos jobb híján. De mi a megoldás? Ezen oldalakon reményem szerint minden kereső közelebb jut a válaszhoz.

Stresszes életmód kínozza? Megmagyarázhatatlan emésztőszervi panaszai vannak? Tanulási nehézségekkel, figyelemhiány és hiperaktivitás tüneteivel küzd a gyermeke? Örömtelen és céltalan az élete? Rendre széthullanak a kapcsolatai? Akkor e sorokat olvasva talán máris egy lépéssel közelebb jár a megoldáshoz.

"Tanulom az egészséget."

Ezt a jelmondatot kínálom minden érdeklődőnek. Sokat kell még tanulnia, ha gyógyulni szeretne: vágjon hát bele mielőbb! Várom szeretettel:

Szűcs Zoltán.

 

Mit tekintek egészségnek, és mi az orvostudomány szükségszerű korláta? Erről mesél az egészségfilozófia.

Szeretné áttekinteni, hogy tulajdonképpen mivel foglalkozunk? Ugorjon a neuroterápia és biofeedback bemutatásához.