Neuroterápia és biofeedback...a modern agykontroll Békéscsabán.

Blue Orange Black

Bejelentkezés, további info:
(+36)(30) 60-58-58-9

Minden a fejben dől el?

it-s-all-in-your-head

A neuroterápia honlap oldalainak visszatérő motívuma az agyműködés, valamint elme és test együttműködése.

Talán meglepőnek tűnhet az oldalakon tárgyalt szerteágazó egészségi problémákat a fej felől megközelíteni, de érdemes egy percre megfontolni: a testünk mindössze 2 %-át kitevő agy (nyugalomban) a teljes keringő vércukor 60 %-át elfogyasztja, miközben a teljes test harmonikus együttműködését segíti. Egészségünk fenntartásában nem lehet eléggé hangsúlyozni az agy központi szerepét, és optimális agyműködés nélkül egészség elképzelhetetlen.

Az idegtudomány néhány évtizedes káprázatos fejlődésével egyre több betegség hátterében ismerünk fel jellegzetes eltéréseket az agy működésében, melyek célirányosan befolyásolhatók a neuroterápia eszközeivel. Pszichológiai problémák, idegrendszeri betegségek hosszú sorában segíthet az agy "áthangolása". A neurofeedback és biofeedback technikákkal a stressz uralható kihívássá szelídül. A szívkoherencia tréning új dimenziót jelent a kártékony érzelmek kezelésében. Fájdalom-betegségek hosszú sora kezelhető problémává csendesedik, ha kontrollálni tudjuk, ami a fejben történik. A neuroterápia rendkívül változatos betegségekben segíthet, de nem csodagyógyszer. A legkorszerűbb orvosi-élettani ismeretekre épített újszerű megközelítést ígér, ahol a betegség kulcsa maga a beteg, aki nem pusztán elszenvedi a betegségét, hanem megérti, hogyan teszi beteggé önmagát. Ami megismeri saját betegítő mintáit, az lehetőséget kap arra, hogy másként működtesse elméjét, testét - így megtanulja saját egészségét.

A neuroterápia lehetőségei túlterjednek betegségek kezelésén. Az agyműködést harmonizáló tréningből profitálhat mindenki, aki a birtokában lévő "szoftver és processzor" lehetőségeinek határát kívánja kitolni. Egyre több élsportoló és menedzser használja a neuroterápia eszköztárát a testi-szellemi csúcsteljesítmény fejlesztésére.

A kutató laboratóriumokból utcára került neuroterápia sok évtizedes története ellenére hazánkban csaknem ismeretlen. Technikái az ideg-élettan, stressz-tudomány és az alkalmazott pszicho-fiziológia legújabb kutatási eredményeire támaszkodnak, melyek nem igényelnek hitet és feltétlen bizalmat. A korszerű informatikával támogatott eszközök tükröt tartanak a gyakorló elé, melyben már az első tréningek után láthatja és értékelheti a testét-lelkét érintő változást. A mentális állapotainkat megjelenítő agyhullámok változása, az addig öntudatlan testi folyamatok (szívműködés, izomtónus, testhőmérséklet) akaratlagos kontrollja már az első találkozások során visszajelzik pácienseinknek, miként nyerik vissza az irányítást testi-szellemi működése, ezzel élete és egészsége felett.

Aktív öntanító folyamatot kínálunk, ahol hibásan rögzült túlélési stratégiák helyett optimális gondolkodási-viselkedési módok formálódnak. Nem árulunk azonnali hatású csodagyógyszert, de hatékonyan támogatjuk egy egészségbe vezető tanulmányút lépéseit. A folyamat tanulásos jellege nem nélkülözheti az önképzést, tájékozódást, ezért a betegnek legalább alapvetéseiben meg kell ismernie a problémájának hátterében húzódó élettani folyamatokat. Ezért megfelelő mélységű betekintést nyújtunk a neuroterápiát megalapozó orvosi-élettani ismeretekbe. Felvállaljuk ezzel a bőség zavarát, mely némileg rontja az oldalak közérthetőségét. Az orvoslás fősodora azonban olyannyira méltatlanul mellőzi e tudást, hogy nem nélkülözhettük a mögötte álló tudományos evidenciát. A nehezebben emészthető tudományos referenciák, ajánlott olvasmányok részben felugró ablakokban, részben a cikkektől elkülönítve - a tudástár menüsorában érhetők el.

Ismerje meg a modern öngyógyítás technikáit, tanuljon és legyen önmaga orvosa! Erre találhatja, hogy milyen problémák esetén merülhet fel a neuroterápia.

"Az egészség: tanulható!"

Kezdjen neki mielőbb!