Neuroterápia és biofeedback...a modern agykontroll Békéscsabán.

Blue Orange Black

Bejelentkezés, további info:
(+36)(30) 60-58-58-9
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Epilepszia

A neurofeedback története az epilepszia sikeres kezelésével kezdődött. A terápia lényegesen ritkítja vagy akár teljesen megszüntetheti a görcsrohamokat.

 Mozog az ábra??

Igen, mindenkinek megmozdul. Mert a szemünk nem néz, hanem folyamatosan letapogat. Észrevétlenül és folyamatosan végzi pásztázó mozgásait, az agy pedig mindenkiben hasonlóképpen dolgozza fel az információt. Minden pásztázás, újrafókuszálás minimálisan megváltoztatja a részletgazdag ábra perspektíváját, ezért azt elmozdulni véljük. A szem fókuszpontja másodpercenként 4-8 pontszerű pillanatképet vesz fel, a látómező perifériás, elmosódott területéről pedig mindössze fény-árnyék-mozdulat homályos adatait továbbítja. A többit az agy végzi:a pillanatnyi érzelmi állapot és az emlékek által befolyásolt mentális képet alkot a látványból.

Az epilepsziás beteg instabil, érzékeny agya az önálló, képalkotó aktivitás helyett hajlamos ráhangolódni a pásztázó szem vibráló-lüktető impulzusára. Ha annak ritmusát felveszi és fokozatosan kiterjeszti az egész agyra - epilepsziás görcsrohamot produkál.

A neuroterápia áthangolja, és stabilizálja az agy elektromos mintázatát, így az kevésbé lesz sérülékeny a beérkező impulzusokra. A sikeres tréning után csökkenthető a súlyos mellékhatásokkal terhelt epilepszia-gyógyszerek adagja, és jelentősen javulhat a beteg életminősége.

Tovább a részletekhez.