Neuroterápia és biofeedback...a modern agykontroll Békéscsabán.

Blue Orange Black

Bejelentkezés, további info:
(+36)(30) 60-58-58-9
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Stressz kezelés

Mindenki tudja, mi a stressz. Mi azt is tudjuk, mit lehet vele kezdeni - mielőtt a húr elpattan...

A stressz több, mint elkerülhetetlen civilizációs ártalom. A stressz életünk része. Manapság már nem fizikai megpróbáltatásoknak kell megfelelnünk, helyette azonban az érzelmi és mentális próbatételek tömegével szembesülünk rendszeresen.

Az urbanizált ember betegségeinek hátterében jórészt a nem megfelelően kezelt, krónikus stressz húzódik. Egy normális élettani reakció azért válhat betegségeink forrásává, mert Daniel Goleman szavaival élve: paleolit igényekre huzalozott aggyal próbálunk megfelelni a civilizációs elvárásoknak.

Reflux, gyomorfekély, irritábilis bél, migrén, magas vérnyomás, krónikus fáradtság, szorongás, depresszió, alvási zavarok - és a további betegségek végtelen sora tanúsítja a tartós, kontroll nélküli stressz kártékonyságát.

Lehetetlen elkerülnünk mindennapos feszültségforrásainkat, azonban testi-szellemi reakciónk megválasztása módunkban áll. A stressz kezelése megtanulható. Ha tudatára ébredünk, hogyan reagál testünk a környezet szorítására, lehetőségünk nyílik a reakciók átformálására. A megfelelő relaxációs, és biofeedback tréning során úgy irányíthatjuk a bennünket érő stresszt, hogy nem megbetegít, hanem produktivitásunk forrásává válik.

Tovább, a részletekhez.