Neuroterápia és biofeedback...a modern agykontroll Békéscsabán.

Blue Orange Black

Bejelentkezés, további info:
(+36)(30) 60-58-58-9

Kinek használhat a biofeedback?

A biofeedback gyakorlásával önkéntelen testi válaszainkat tudatos kontroll alá vonhatjuk, és ezzel hozzáférünk saját érzelmeink, lelki tartalmaink eddig ismeretlen régióihoz. Krónikus stressz-betegségeink kezdeti fázisában testünk még nem beteg, de már változatos tünetekkel jelez. Migrénes rohamok, gyomortáji szorítás, refluxos panaszok, tartós fáradtság, vagy éppen változatos izomfájdalmak jelzik: a ránk nehezedő nyomás testünk működési zavarait okozza, ami figyelmet érdemel. Ha ebben a fázisban megtanuljuk értelmezni testi tüneteinket, és kontroll alá vonjuk a mögöttük húzódó - divatos kifejezéssel pszicho-szomatikus - folyamatokat, akkor a későbbi magas vérnyomást, gyomorfekélyt és általánosságban összes pusztító stressz-betegséget megelőzzük.

Az időben elkezdett biofeedback tréning tehát eső előtt köpönyeg. Valódi prevenció, a későbbi betegségek igazi megelőzője s ebből adódóan kevés embernek ne lenne ajánlatos.

A stresszel összefüggésbe hozható betegségekről itt nyerhet áttekintést.

Miután a biofeedback gyakorlás valódi egységbe kovácsolja test és idegrendszer működését, igazi mind-body healing, melyből mindenki profitálhat - akár beteg már, akár csak jó úton van arrafelé. Hasznosságának megítélését egyszerűbb tehát onnan megközelítenünk, hogy kinek nem segíthet a módszer:

  • aki elutasítja az egyéni felelősséget betegségeinek kialakulásában, és önmagán fejleszteni nem hajlandó
  • aki súlyos szellemi fogyatékossága, leépülése miatt nem vonható aktív tanulási folyamatba
  • aki már a krónikus betegségek tömegeivel, súlyos formáival küszködve folyamatos életfenntartó kezelést igényel. (Állapotukon a biofeedback némileg javíthat, de gyógyulás sajnos már nem várható.)

A többieket várjuk szeretettel.