Neuroterápia és biofeedback...a modern agykontroll Békéscsabán.

Blue Orange Black

Bejelentkezés, további info:
(+36)(30) 60-58-58-9

A gyógyító légzés - a pránajáma tudománya.

A gyógyító légzés - a pránajáma tudománya.

  „Az emberi betegségek jó részét jó légzéssel lehetne elmulasztani.” - írta Voltaire. A nyugati világképből kinőtt tudomány sokáig nem értette, miféle varázslatos gyógyerőt rejt a helyes légzés. Lassan azonban felismerjük, hogy miként teszi tönkre a szívet és egészséget a „fej-nehéz” nyugati kultúra, az anyagias értékrend, és a vele társult helytelen légzés.

Tovább

A szívműködés változékonysága - a pulzustartomány.

A szívműködés változékonysága - a pulzustartomány.

A depressziós szívbetegek korán meghalnak. A szívműködés változékonyságának csökkenése a szívhalál előjele. Növelésével ellenben drámaian nő a szívbeteg túlélési esélye, javul a depresszió, és varázslatosan gyógyul a stressz-betegség. Ezt a folyamatot segíti a szívkoherencia tréning. Hogyan? Ehhez tudnunk kell, mit jelent a szívműködés változékonysága.

Tovább

A szívkoherencia - harmóniában szív és lélek.

A szívkoherencia - harmóniában szív és lélek.

A szívkoherencia egy figyelemreméltó öngyógyító élettani állapot: a légzés és a szívműködés harmonikus összehangolódása. Testünk meghatározó bioritmus-generátora a szív. A koherens szívműködés az egészség ritmusát sugározza. (Alábbiak megértéséhez erősen ajánlott a pulzustartomány fogalmának és élettanának előzetes tanulmányozása.)

Tovább

Szívkoherencia tréning a gyakorlatban.

Szívkoherencia tréning a gyakorlatban.

A szívkoherencia biofeedback során a páciens testére kétféle érzékelőt helyezünk: a hasi légzést figyelő övszerű szenzort, és a szívműködést rögzítő EKG érzékelő elektródákat. A két jelet a számítógép megfelelő módon feldolgozza és hullámok, grafikonok, hangjelek, vagy mozgó animációk formájában mutatja a gyakorlónak.

Tovább

A szívkoherencia tudománya.

A szívkoherencia tudománya.

Az amerikai Heartmath Institute a legrégebbi kutatója a szívkoherencia és egészség kapcsolatának. Alább található egy rövid ismeretterjesztő részlet az élő mátrix c. filmjükből.

Tovább

A szívkoherencia: az együttérzés hullámhossza.

A szívkoherencia: az együttérzés hullámhossza.

Carl Jung önéletrajzában (Emlékek, álmok, gondolatok) beszámol egy megindító találkozásáról Ochwiay Bianoval, a pueblo indián törzs sámánjával: - A fehérek mindig akarnak valamit. Aggódók, és nyughatatlanok. Nem tudjuk, mit akarnak. Nem értjük őket, és úgy hisszük, hogy őrültek. - Miért hiszitek őrültnek őket? (Jung) - Mert a fejükkel gondolkodnak. - Miért? Ti mivel gondolkodtok? - Mi itt gondolkodunk – mondta Biano – és a szívére mutatott.

Tovább

Szív és lélek - szívkoherencia tréning otthon.

Szív és lélek - szívkoherencia tréning otthon.

Egyik leghatékonyabb stressz-kezelő technikánk a szívkoherencia tréning. A gyorsan elsajátítható gyakorlat eredménye napokon belül érezhető, és rendkívül meggyőző. A megfelelő légzés másodperceken belül elősegíti a kontrollált, szabályos szívműködést, a szív pedig meghatározó ritmusgenerátorként  az egész test bioritmusát összehangolja. S mi más lenne az egészség, mint a teljes test harmonikus, koherens együttműködése? A szívkoherencia gyógyító varázslata mögött lapuló élettan megértése nem könnyű. A gyógyító légzés azonban a tudományos háttér megértése nélkül is teszi a dolgát, oldja a stresszt, és megteremti a gyakorló mentális-pszichés-szomatikus harmóniáját. A szívkoherencia tudományának legnagy múltú kutatója az amerikai Institute of Heartmath. Doc Childre nonprofit cége a 70-es évek óta...

Tovább